19 Ekim 2013 Cumartesi

'Felsefede sorular cevaplardan daha önemlidir.'

10:58

Felsefe düşünceye dayanan bir faaliyettir. Ve felsefenin doğasında sorgulamak yatar. Felsefenin amacı da cevap vermekten çok insanı soru sormaya yöneltmektir. Soruyla ilgili net bir cevap gelince insanlar o konuyla ilgili soru sormayı bırakır ve fikir üretmeyi keser. Bu yüzden cevaplar düşünceyi öldürür.
  
Sorgulamak insanı diğer canlılardan ayıran bir özelliktir yani insanı insan yapan şeydir. İnsanlar zaten küçüklüğünden itibaren soru sorarak büyür. Küçük bir çocuk hayatı soru sorarak öğrenir. Bu yüzden felsefede hayatın kendisidir bir nevi. Çünkü felsefede soru sorma yeni şeyler öğrenme merakı hiç bitmez.

Sonuç olarak felsefe insanı sorgulamaya yöneltir. Merak eden insanın soru sormaktan başka çaresi yoktur ve bir söz ‘Merak ediyorsan yaşıyorsun’ der. Bu sözde anlatılmak istenende soru sormanın, yemek, içmek gibi insanın temel ihtiyacı olduğudur.


Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

© 2013 YEAL FELSEFECİLERİ. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top