12 Kasım 2013 Salı

Felsefenin anlamı

09:19

   Felsefe ''bilgi sevgisi'',''bilgelik sevgisi'' ya da ''bilge dostu'' anlamındadır. Felsefe kimilerine göre ''bütün bilimlerin türetildiği kaynak'', kimilerine göre ise ''yaşama ait bilgilerdir''.    Felsefenin bu tanımlarına yanlış diyemeyiz. Fakat felsefenin tam olarak ne olduğunu bunlarla açıklayamayız. Bu durumda filozofların yaptıklarına bakarak felsefenin ne olduğu  hakkında bilgi edinilebilir.

   Sokrates'e göre: ''Felsefe neleri bilmediğini bilmektir.'' olmuştur. Felsefeyle bilim arasında her zaman yakın bir ilişki olmuştur. Zaten büyük filozofların birçoğu aynı zamanda bir bilim  adamıdır. Bilim ile felsefe arasındaki bu yakın ilişki felsefenin aslında neyi bilip neyi bilmediğimizin yanıtını ortaya koyar. Felsefe doğru düşünebilmenin yollarını öğretir. Felsefe  sayesinde sorgulayarak doğru bilgiye ulaşabiliriz. Sorgulamayı öğrenirsek bir probleme birçok yönden bakabilmeyi öğreniriz ve probleme ön yargısız yaklaşırız.

   Felsefenin insana ve topluma yaptığı katkıları görmeyen kişiler felsefenin boş ve gereksiz bir uğraş olduğunu düşünür. Oysa böyle düşünebilmesinin bir sebebi de felsefedir. Bu  sebep bile felsefenin hayatımızda ne kadar çok yeri olduğunu anlamamızı sağlar.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

© 2013 YEAL FELSEFECİLERİ. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top